Warmtepomp voor zwembad / zwemvijver

Een warmtepomp voor uw zwembad of zwemvijver laten plaatsen? Doe beroep op HK Service, professionele installateur van zwembad- en zwemvijver-warmtepompen.

Een warmtepomp voor uw zwembad of zwemvijver laten plaatsen is altijd een goede investering. Het is één van de meest energiezuinige en milieuvriendelijke types van zwembadverwarming. Iets dat u ook zal voelen in uw portemonnee. Bovendien houdt u met een waterpomp het water van uw zwembad of zwemvijver voor een groot deel van het jaar warm.

Tegenwoordig hoeft u zich trouwens geen zorgen meer te maken over sterke geluidsoverlast: de nieuwste warmtepompen zijn een stuk stiller dan vroeger!

Hk Service is professioneel installateur van warmtepompen voor zwembaden en zwemvijvers.
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat
.

Voordelen van zwembad-warmtepompen

  • Houdt het water van uw zwembad of zwemvijver gedurende het grootste gedeelte van het jaar warm
  • Een lucht/water-warmtepomp is milieuvriendelijk: het grootste deel van de warmte wordt gewoon uit de natuur gehaald
  • Energiezuinig: een warmtepomp gebruikt tot 4 keer minder energie dan klassieke zwembadverwarming
  • Bij nieuwere versies warmtepompen heeft u bijna geen geluidsoverlast meer

Prijs van een zwembad warmtepomp

Zoals hierboven al aangegeven is de zwembad-warmtepomp één van de goedkoopste types van zwembadverwarming. Dit komt vooral door het energieverbruik, dat een stuk lager ligt dan het energieverbruik van de andere soorten.

De prijs van een warmtepomp voor een zwembad of zwemvijver kan natuurlijk verschillen. Belangrijke factoren zijn het aantal kubieke meters en de gewenste temperatuur. Als installateur van warmtepompen werken wij steeds met warmtepompen van vb-klimaattechniek, voor de beste prijs/kwaliteit op de markt.

Zwembad-of zwemvijver-warmtepomp laten plaatsen?
Contacteer ons voor uw offerte op maat!

Hoe werkt een zwembad warmtepomp?

Als warmtepomp voor zwembad of zwemvijver kiest men vaak voor een lucht/water-warmtepomp. Dit soort warmtepomp haalt warmte uit de omgevingslucht om het water van uw zwemvijver of zwembad te verwarmen.

Een zwembad-warmtepomp gebruikt gemiddeld ongeveer 4 maal minder energie dan klassieke zwembadverwarming. Net dit rendement maakt de warmtepomp zo interessant voor uw zwemvijver of zwembad.

Onderhoud van een warmtepomp

Eigenlijk vereist een zwembad-warmtepomp relatief weinig onderhoud. We raden u aan om de warmtepomp volledig af te sluiten wanneer ze langere tijd niet wordt gebruikt, bijvoorbeeld in de winter. Dit doet u door het water uit de warmtepomp te laten leeglopen. De stroom van de warmtepomp laat u echter best aan staan. Op die manier geeft de print nog een voldoen warmte af om vochtproblemen op de print te voorkomen. Sluit ook de pomp af, zodat er geen vuil of stof in de leidingen komt.

Een warmtepomp voor uw zwembad of zwemvijver laten plaatsen?
Contacteer ons voor uw offerte op maat!

VB Klimaattechniek Zwembadwarmtepomp

VB Klimaattechniek – zwembad warmtepomp

HK Service, professioneel installateur van warmtepompen voor zwembaden en zwemvijvers.